Daniel Lazăr

„Sunt onorat să iau parte la acest proiect, alături de nume „grele” din industria muzicală, onorat să particip la scrierea istoriei muzicale naționale. Acesta este un proiect în care va bate mereu o inimă de român.”

Artist cu o complexitate muzicală greu de egalat în industria muzicală, apreciat și îndrăgit de către public pentru aparițiile sale nonconformiste și mereu surprinzătoare.

Reușește și de această dată să ne surprindă ducând vioara și sunetele ei la extrem. Face muzică de la vârstă de 4 ani, asta însemnând nu mai puțin de 36 de ani de muzică cu tot ceea ce presupune.

Un artist trecut prin școli de muzică, premiat atât ca performanță vocală dar și pentru aptitudinile sale de violinist și compozitor.

Traseul muzical al artistului cuprinde colaborări cu artiști și proiecte naționale și internaționale de prestigiu precum:

Eurovision (voce/compoziție), Etno (voce/vioară/compoziție), K1 (voce/vioară), Tiger One (voce/vioară), Taxi (vioară), Orchestra Mundicolour și Daniel Jinga (voce), Orchestra Muntenia (voce), Pepe (feat. voce), Paraziții (voce/vioară/orchestrație) și mulți… foarte mulți alții.

De aproape 20 de ani conduce propriul proiect muzical sub titulatura #LIVEANDLOUD by Daniel Lazăr, proiect ce cuprinde atât titluri muzicale internaționale cât și creații proprii. Artistul suprinde muzical în cadrul aparițiilor proprii jucându-se cu lejeritate la orice instrument muzical aflat în preajmă, fie că vorbim de pian, vioară sau… chiar și percuții.

„Sunt un muzician nestatornic, mereu în căutare de nou, de altfel, de inovativ”

„Implicarea mea în acest proiect se datorează în primul rând prieteniei de aproape 20 ani cu grupul K1. Mereu au avut proiecte mari, ofertante muzical și nu în ultimul rând permisive la nivel de exprimare artistică. De fiecare dată când am fost solicitat am știut că este nevoie în proiect de un element supriză. Un element complet atipic. Profesionist, dar atipic muzical. Am ales că ceea ce am experimentat pe parcursul unui an, respectiv o vioară care să poată interpreta partituri de chitară electrică, o vioară care să sune și altfel… nu doar în modul clasic, să părăsească zona experimentalului și șă fie parte integrantă a acestui show / concept marca K1.”