Mihaela Rădescu

„Istoria naţiunii, cu momentele ei de cumpănă sau de strălucire, mă inspiră. Iar un show care aduce laolată, sub semnul măreţ al Centenarului României, atâţia interpreţi de marcă mă onorează nespus. Şi astăzi, ca întotdeauna, muzica, versul, rostirea - într-un cuvânt ARTA - salvează ROMÂNIA.”

Născută în Braşov, Mihaela Rădescu a debutat la Târgu Mureş, acolo unde şi-a întemeiat (cum se spune) o familie trainică, după o frumoasă poveste de dragoste cu Vlad Rădescu.

În cinema a făcut parte din distribuţiile unor filme semnate de Călin Netzer, Adrian Popovici şi Jesus del Cerro, dar a fost prezentă şi în producţii de televiziune.

Târgu Mureşul este şi oraşul natal al fiicei sale, ajunsă între timp o tânără arhitectă aflată în plină afirmare. Actriţă de teatru cu o impresionantă carte de vizită, Mihaela Rădescu este, deja de mulţi ani, o prezenţă constant aplaudată pe scenele Teatrului Mic şi ale Teatrului Foarte Mic din Bucureşti, colaborând însă şi cu Teatrul Naţional, cu Teatrul Evreiesc, cu Teatrul Nottara sau cu Teatrul Masca. Cariera profesională se întinde aşadar pe mai bine de trei decenii fiind apreciată de regizori de renume ca Victor Ioan Frunză, Cătălina Buzoianu, Cristian Theodor Popescu, Picki Mihăilescu, Mircea Cornişteanu, Dan Alecsandrescu.

Este şi o pionieră a teatrului independent Luni de la Green Hours. În ultimii ani a dezvoltat proiecte proprii, foarte apreciate, la Centrul Teatral Replika din Bucureşti.