Proiect K1

„Noi suntem suflete de haiduci. Ne-am născut să ne iubim patria și pe români. Noi nu putem fără România. Să fim Toți K1 pentru România și împreună să fim ce-am fost și mai mult decât atât!”

 

 

Sunt cei care au reușit să schimbe procentele de difuzare de la 80% muzică străină, la 80% muzică românească.

Călătoria lor a început cu o poveste, aceea de a promova folclorul românesc îmbrăcat în straie moderne și de a deschide drumul valorilor cultural naționale într-o perioadă în care acestea erau estompate și aproape uitate.

În 1996 creează curentul etno, spărgând tiparele și câștigând pariul unei generații care începe să asculte, să simtă și mai ales să transforme această muzică într-un fenomen. Dorința de a transmite miturile și legendele românești prin intermediul muzicii se realizează prin înființarea curentului etno-legend și se concretizează prin lansarea în 1997 a albumului „Phoenix Dance Explosion”, lansând unul dintre cele mai mari hituri românești: „Fată Verde”, cu care câștigă locul I la Festivalul Mamaia (1998). Între anii 2001- 2004, K1 aduce împreună două generații prin colaborările inițiate în cadrul seriei de compilații de colinde „Cadoul visat”.

Proiect K1 sunt primii producători cărora li se acordă „Premiul pentru vânzarea a peste 1 milion de unități“ de către casa de discuri Cat Music.

În 2006 sunt distinși cu Premiul „Steaua de Mare". Încununarea carierei de producători și de artiști vine odată cu realizarea proiectului lor de suflet, albumul „Pentru România”. Melodia care dă titlul albumului a devenit imnul oficial al naționalei de fotbal.

A fost decât o urmare firească colaborarea cu marea soprană Felicia Filip, care s-a concretizat într-un turneu european sub titulatura Euro Callatis și care s-a dovedit un real succes, parcurgând în 30 de zile 7 țări și susținând în total 12 concerte în fața a zeci de mii de spectatori, culminând cu obținerea Premiului pentru promovarea muzicii românești - Festivalul Calatis și a Premiului Diasporei pentru proiectul „Balade din Carpați“ - Gala premiilor TVRi. În 2013 formația K1 compune alături de Tuan și Madeline, melodia „Mândru Să Fii Român“ și lansează Campania Națională - cu același nume - pentru promovarea și decoperirea valorilor autentice românești.