Sorin Francu

Îndrăgitul actor a pășit pe scenă în urmă cu 29 de ani, jucând roluri în peste cincizeci de personaje din dramaturgia românească. 

Debutul lui Sorin Francu în lumea fascinantă a teatrului a avut loc în anul 1981, odată cu rolul din piesa „Recreația Mare” de Mircea Sântimbreanu.

„Atunci a început marea dragoste, năbădăioasă, cu multe certuri, cu suișuri și coborâșuri, dar extrem de pasională, străbătută de un devotament indestructibil, dragoste care sunt convins că mă va ține prizonier întreagă viată și poate dincolo de ea”, mărturiseste actorul.

Întâlnirea cu Ion Caramitru și cu regretatul critic de teatru Dinu Chiru, a fost decisivă pentru Sorin Francu care a început să păsească timid, dar sigur pe drumul spinos al „Thaliei”, muza teatrului.

Pentru Sorin Francu, întâlnirea cu o serie de roluri importante din dramaturgia românească, de la Bogoiu din „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, Mitru din piesa „Ca frunza dudului din Rai” de Popescu, pană la Bruno, în „Trei nopți cu Madox” de Matei Vișniec și Jupân Dumitrache în „O noapte furtunoasă” de Caragiale; de la Argan în „Bolnavul inchipuit” de Molierre, Polonius în „Hamlet” de W.Shakespeare, până la Smirnov în „Ursul” de A.P.Cehov și Tache în „Tache, Ianke și Cadâr” de V.I.Popa, și multe altele, i-au adus actorului maturitatea artistică.

Actorul interpretează, cu un farmec aparte, diverse personaje în seriale TV: „La Bloc”, „La servici”, „Anticamera”, „Gasca”, „Nimeni nu-i perfect” regia Florin Călinescu, Răzvan Săvescu, Radu Dragomir, Bunicul Garabet în docudrama „Drumul soaptelor”, regia Andrei Măgălie; în reclame și filme de promovare; la radio, dar și în film: „Nunta mută”, regia Horațiu Mălăele și „Europolis”, regia Cornel Gheorghită, și inregistrează un mare succes la public, împreună cu inegalabila sa parteneră de scenă, d-na Tamara Buciuceanu Botez în piesa „Divorțul de aur", regia Nae Cosmescu.